Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

pirmdiena, 2013. gada 15. aprīlis

Grāmatu svētku 2013 izskaņā

Bijām, esam un būsim pārliecinātas, kas mums, Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēkai,  ir viszinātkārākie un  viscentīgākie lasītāji, visatraktīvākie,  visradošākie un visčaklākie atbalstītāji un palīgi. Tieši tādēļ un tieši tāpēc 10.aprīlī mēs visi pulcējāmies Grāmatu svētkos kopā ar izdevniecību „Zvaigzne ABC”, lai priecātos par grāmatām, suminātu  labākos lasītājus un pateiktos tiem, kas visa mācību gada garumā saprata, atbalstīja, palīdzēja un bija savējie. Protams, kā jau tam jābūt svētkos, bija  viesi, pārsteigumi, balvas un dāvanas, bet visam pāri - prieks.
Grāmatu svētku ieskandēja izdevniecība „Zvaigzne ABC”, kas 3.-4 klasēm bija sarūpējusi radošo nodarbību, lai pastāstītu un parādītu, kādu ceļu grāmata veic, lai nonāktu  pie lasītājiem. Visus pārējos priecēja izdevniecības” Zvaigzne ABC” grāmatu galds un  jaunumu izstāde bibliotēkā. Jau pēcpusdienā 2.-4 . klases, labākie lasītāji no citām klasēm, skolotāji un vecāki bija aicināti uz Grāmatu svētku galveno pasākumu skolas koncertzālē. Pasākumu vadīja paši gudrākie, veiklākie un skaistākie žurku puikas, kā arī cienījams deputāts Skrībja kungs  no bērnu iemīļotās Evijas Gulbes grāmatas „Koko un Riko”.  Īpašā viešņa literāte Maija Laukmane dalījās ar sava lasītprieka formulu un iepazīstināja ar savu jaunākā izdevuma dzeju. Droši visiem 2.-4. klase skolēniem ir cerība, ka pēc Maijas Laukmanes dzejoļa noklausīšanās skolotāji un direktors ir sapratuši, cik smags un atbildīgs darbs ir pildspalvas aizmiršana mājās. Svētku dalībniekus ar uzrunu sveica izdevniecības „Zvaigzne ABC” pārstāvji un skolas direktors. Izrādās, ka direktoram ar visiem mūsu čaklajiem lasītājiem ir kopīgs noslēpums-  viņi visi ir lasījuši slepus zem segas naktī un tumsā ar lukturīti. Nobeigumā   skanēja pateicības vārdi par čaklu lasīšanu un līdzdarbošanos bibliotēkā un tās pasākumu tapšanā un organizēšanā.  Atzinības izpelnījās arī vecāki, kas pirmo reizi piedalījās „Bērnu žūrijā 2012”, lai lasītu kopā ar saviem bērniem un vērtētu grāmatas kā vecāku žūrijas  eksperti. Jāsaka liels paldies izdevniecībai  „Zvaigzne ABC”, kas bija sarūpējusi balvas (grāmatas) visiem mūsu labākajiem lasītājiem.
Svētku noslēgumā skolotāji, bibliotekāri un vecāki bija gaidīti Maijas Laukmanes vadītajā radošajā darbnīcā „Kā bērnā atvērt radošumu”. Darbnīca izvērtās atraktīva, jautra un pozitīvas emocijas raisoša, skanēja smiekli un visi ieguva jaunas, interesantas metodes, kā  trenēt publiskās runas prasmes, kā raisīt bērnā spēju izteikt savas domas un sajūtas.
Grāmatu svētki ir aizritējuši, bet turpināsim lasīt, lai grāmata ir un paliek mūsu draugs, jo tikai tā var atvērt durvis uz noslēpumiem, pārsteigumiem, piedzīvojumiem bagātu pasauli, kas priecē ik uz katra soļa. Vēlreiz paldies izdevniecībai „Zvaigznei ABC” par kopīgajiem svētkiem, lai godinātu grāmatu un lasītprieku. Fotogaleriju var apskatīt :
http://www.draugiem.lv/http4vskbiblioteka.blogspot/#/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/?pid=305638410  publikācijas ar fotogrāfijām var skatīt:
 http://www.jelgavniekiem.lv/?act=4&art=29620
 http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/1?id=53&news_id=19578