Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

piektdiena, 2014. gada 28. marts

Prieka gabaliņš



Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēka vienmēr būs par lasītprieku un vienmēr kopā ar tiem, kas izzina, pazīst un izprot grāmatu pasaules valdzinājumu un vilinājumu. Mēs ceram, ka ikgadējos Grāmatu svētkos „Lasi! Radi!” sagādājām pārsteigumu, prieku un svētku sajūtu saviem čaklajiem lasītājiem un visiem pārējiem, kas gribēja dalīties savā priekā lasīt, radīt, mācīties ar citiem grāmatu draugiem.

 Grāmatu svētku centrālais pasākums skolas koncertzālē izvērtās rosīgs, darbīgs un aktīvs, jo izrādījās, ka uz pasākuma vadītāja titulu kāroja gan palaidnieks Jānītis, gan izcilnieki Pēterītis un Anniņa, gan Diktators, kas nekautrējās mācīt un pavēlēt visiem. Ikviens, kas šajā gadā bija lasījis „Bērnu žūrijas” grāmatas, pazina šo ekstravaganto kompāniju. Pa vidu ložņāja žurka, kas ļoti gribēja dalīties savās gudrības, kas iegūtas ilgu laiku dzīvojot zem  plaukta bibliotēkā. Lai palīdzētu Jānītim pierādīt, ka viņš nemaz nav sliktāks par pārējiem un var uzrakstīt grāmatu, autore Ruta Skrebele pastāstīja, kā viņa kļuva par rakstnieci un uzrakstīja savu pirmo grāmatu par pašu palaidnieku Jāni B., un iepazina grāmatas radīšanas prieku. Čaklākie bibliotēkas lasītāji ieguva atzinību un dāvanas no izdevniecībām „Zvaigzne ABC” un „Pearson”.

Domājam, ka daudz prieka mirkļu ieguva arī visi tie, kas piedalījās grāmatu maiņā, jo tā bija lieliska iespēja  sajust prieku par jauniegūtu grāmatu un sajust prieku, uzdāvinot grāmatu citam cilvēkam.  Protams, tie nebūtu Grāmatu svētki, ja nebūtu iespējas sajust prieku par jaunas, tikko nopirktas grāmatas īpašo smaržu. Paldies  izdevniecībai „Zvaigznei ABC”, kas ļāva visai skolai iepazīt grāmatpirkšanas prieku par draudzīgām cenām.

Pēcpusdienā radošajā nodarbībā pulcējās svešvalodu skolotāji un pilsētas skolu bibliotekāri, lai izdevniecības „Pearson” pārstāve Iveta Vītola iepazīstinātu ar jaunumiem savā produkcijā, kas sniedz aizvien jaunu mācīšanās prieku. Izdevniecība tiešām pārsteidza ar iespējām, ko dod mūsdienu grāmatu digitālā vide, kas, citējot Ivetu, ļauj skolotājam skatīties filmas, kamēr skolēni mācās.

Lai katram savs gabaliņš, stūrītis, mirdzumiņš no visa mūsu skolas lielā Grāmatu svētku prieka. Paldies visiem skolotājiem, kas iesaistījās un atbalstīja! Paldies visiem atraktīvajiem skolēniem, kas palīdzēja radīt Grāmatu svētkus. Jūs bijāt un esat  lieliski!

piektdiena, 2014. gada 21. marts

Ekskursija Ministru kabinetā

 Projekta nedēļā 2.a klase paguva iepazīties ne tikai ar dabu un mājdzīvniekiem, bet paguva  paviesojās arī  Ministru kabinetā, vārdu sakot iejutās ministru lomās. Kas sanāca skatīt foto galerijā http://www.draugiem.lv/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/#/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/?pid=346218571

otrdiena, 2014. gada 11. marts

Lasi! Radi!

Skolas bibliotēka rada un veido jaunas Jelgavas 4. vidusskolas tradīcijas, jo otro gadu pēc kārtas mēs pavasarī svinam Grāmatu svētkus. Šajā gadā Grāmatu svētkus piesakām ar vārdiem: "Lasi! Radi!", jo pie mums ciemosies rakstniece Ruta Skrebele, kas mums centīsies atklāt noslēpumu, kā kļūt par rakstnieku. Apzināmies, ka tieši skolas bibliotēka ir tā vieta, kur daudzi skolēni iepazīst lasītprieku, lai tas kļūtu par vērtīgu  līdzgājēju visā atlikušajā dzīvē, un gribam sveikt savus čaklākos lasītājus, lai sarūpētu viņiem prieka brīdi. Uz tikšanos Grāmatu svētkos!

Projekta nedēļā "Zāļu tējas"

Projekta nedēļā skolas bibliotēka ir sagatavojusi izziņas stundu "Esi vesels!"ar  prezentāciju "Zāļu tējas".
Vispirms uzzināsim ko vairāk, vāksim drogas un dzersim veselīgās zāļu tējas! Foto galerija skatīt http://www.draugiem.lv/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/?aid=52309648