Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

otrdiena, 2012. gada 31. janvāris

Bibliotēkas diena dzīvē (Library Day in the life)


No šī gada 30. janvāra līdz 5. februārim Latvijā pirmo reizi norisināsies projekts Bibliotēkas diena dzīvē (Library Day in the Life, turpmāk teksta – LibDay), pasaulē šis projekts tiks īstenots nu jau 8. reizi.
Bibliotēkas darbinieku, sevišķi skolu bibliotēku, ikdiena ir raiba kā dzeņa vēders. Diena dienai seko ar citām krāsām, savērpjoties raibā pavedienā. Bibliotēka nav tikai grāmatu izsniegšanas vieta, tai ir daudzveidīgas funkcijas un ikdiena savijas daudzo darbu raibajā virknē. Katra diena paiet skolēnu ielenkumā , jautājumi birst kā no pārpilnības raga.Dienās, kad izkrīt stundas, bibliotēkā rosās un darbojas bērni kā skudras pūznī.
Šogad arī Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēka pieteikusi dalību projektā
Bibliotēkas diena dzīvē un aprakstīs vienas dienas notikumus Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēkas dzīvē.

pirmdiena, 2012. gada 30. janvāris

Atklāsim digitālo pasauli kopā... un droši!


Februāris Drošs interneta lietošanas mēnesis.
Par pasākumiem skat. afišu pielikumā.

piektdiena, 2012. gada 20. janvāris












Akcijai "Pasaule tavā bibliotēkā – UNESCO Pasaules mantojuma izzināšana" šogad pieteikušās 82 Latvijas bibliotēkas, kurās tiks rīkoti pasākumi, lai mudinātu ne tikai bērnus un jauniešus, bet arī pieaugušos izprast pasaules un Latvijas dabas un kultūras mantojumu, kā arī veicinātu viņu līdzdarbošanos bibliotēkas vides veidošanā.

Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēka arī pieteica savu dalību UNESCO Pasaules mantojuma izzināšanā.
Šogad pētīsim un izzināsim Dabas lieguma "Lielupes palienu pļavas"savvaļas zirgi un Belovežas gārša Polijā.


Dalību pasākumos izteikusi jau 4a klase (skolotāja L. Bensone), bet aicinānām piedalīties arī citas klases un iesaistīties organizētajās aktivitātēs. Dalībniekiem pieteikumus iesniegt līdz 26.janvārim.Par atsevišķiem pasākumiem informēsim atsevišķi.



pirmdiena, 2012. gada 9. janvāris

Tagad par jaunieguvumiem informēsim elektroniski

Bibliotēkas elektronizācija pavērusi jaunas iespējas. Tagad skolas bibliotēkas mājas lapas labajā pusē informēsim lasītājus par jaunieguvumiem mūsu bibliotēkas fondos. Sadaļās "Jaunumi lasītavā", "Jaunumi abonementā", "Jaunumi nozaru literatūrā" un "Jaunākais mācību fondā", lai uzzinātu, kādi eksemplāri pēdējie iegādāti bibliotēkas fondos uzklikšķiniet uz grāmatas nosaukuma un atvērsies elektroniskais katalogs, kur atradīsiet iepazīties ar grāmatas aprakstu, norādēm par eksemplāra atrašanās vietu un pieejamību.