Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

ceturtdiena, 2010. gada 11. marts

Sekmīgi aizvadīts interneta drošības mēnesis

Kā jau jums tas ir labi zināms, februāris visā pasaulē tika atzīmēts kā interneta drošības mēnesis, kura laikā līdz pat 9.martam arī mūsu bibliotēkā un skolas datorklasēs notika vairāki izglītojoši un interaktīvi pasākumi par interneta drošību, tāpēc mēs vēlējāmies mazliet atskatīties uz aizvadītajiem notikumiem.

Pārsteigums nenotika - šogad vislielāko popularitāti iemantoja nekas cits kā izglītojošā datorspēle "Uzcel Gaismas pili", kurā skolēniem ir jārisina dažādi atjautības uzdevumi. Ņemot vērā, ka skolas datorklasēs to spēlēt varēja tikai trešdienās, abi bibliotēkas datori bija regulāri aizņemti visu bibliotēkas darba laiku, un spēlētgribētāju skaits rindās auga aizvien lielāks. Tiesa, dažs labs delveris izmantoja iespēju, lai apsēstos pie datora un viņu iesauktās "bibliotēkas spēles" aizsegā spēlētu kādas citas interneta spēlītes, taču šādus gadījumus centāmies nepieļaut mēs paši, kā arī citi bērni, jo uz vietu pie datora bija sīva konkurence. Tik sīva, ka pat nācās mainīt bibliotēkas datoru izmantošanas noteikumus un sākt iepriekšēju reģistrēšanos pie datoru. Bet ko nu vairs - interneta drošības mēnesis jau ir garām un "Uzcel Gaismas pili" uz bibliotēkas datoriem spēlēt vairs nav iespējams. Jāpiebilst, ka spēle pati par sevi bija interesanta un izglītojoša, taču, mūsuprāt, pārāk grūta jaunāko klašu skolēniem, kā arī ar diezgan nedraudzīgu interfeisu lietotājiem. Piemēram, viens no populārākajiem jautājumiem bija: "Kuru pogu man spiest - disketi ar bultiņu uz augšu vai bultiņu uz leju??" Skolēni nevarēja saprast, kā lai saglabā spēlē sasniegto progresu, lai to turpinātu vēlāk, turklāt nereti kāds pamanījās pārrakstīt kāda cita skolēna saglabāto spēli... Taču uzcītīgākie skolēni atšifrēja arī šo rēbusu un spēli spēja sekmīgi pabeigt, ar ko mēs viņus arī apsveicam!

Īpašu uzmanību izpratnes veidošanai par interneta drošību centāmies pievērst tieši jaunāko klašu skolēniem, tāpēc papildus jau plānotajiem informatīva rakstura cikla pasākumiem atsaucāmies starptautiskā Eiropas tīkla Insafe (www.saferinternet.org) organizētajam starptautiskajam zīmējumu konkursam „Es un internets”, turklāt mūs aktīvi atbalstīja arī skolotāji. Konkursā piedalījās 1b, 2a un 2b klašu grupas, kopīgi strādājot www.pasakas.net vortālā un zīmējot atklātnes, turklāt ar vairāku vecāku līdzdalību, bet labākie darbiņi tika nosūtīti konkursam. Pēc skolotājas L.Bensones un vecāku iniciatīvas pasākums tika noslēgts ar vēl vienu zīmējumu konkursu. Šoreiz 2a klase (29 skolēni) zīmēja un veidoja grāmatu un datoru tārpiņus, kuru vidū (vēderā) atradās katra bērna fotogrāfija.

Līdztekus citiem pasākumiem bibliotēkā bijām izveidojuši arī grāmatu izstādi „Internets – mūsu nākotne vai draudi?”, grāmatas pasūtot ar starpbibliotēku abonementa palīdzību no Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas, taču diemžēl tikai retais apskatījās, ko slēpj šo grāmatu vāki. Protams, dators allaž ir bijis lielāks jauniešu magnēts, tāpēc lūkosim, kā šos svaru kausus varam izlīdzināt nākamreiz.

Noslēgumā jāpiebilst, ka interneta drošības mēnesis pamudināja mūs pašus izveidot šo mājaslapu, lai tajā varētu operatīvi atspoguļot ne tikai jaunumus par konkursu, bet arī citas aktualitātes, tāpēc mājaslapu aktīvi uzturēsim arī turpmāk. 522 - tik daudz skolēnu kopumā piedalījās mūsu organizētajos pasākumos, tāpēc ceram, ka savu pasākumu ciklu varam nosaukt par labi aizvadītu, kā arī nākamgad centīsimies izglītojošos pasākumus organizēt pēc cita motīva, proti, vēl vairāk, vēl labāk un vēl operatīvāk!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru