Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

otrdiena, 2011. gada 20. decembris

Izveidota Eiripēdija - Eiropas izglītības sistēmu enciklopēdija

Eurydice tīkls ir izveidojis Eiripēdiju - Eiropas izglītības sistēmu enciklopēdiju (Eurypedia – the European Encyclopedia on National Education Systems) Eiripēdija ir pieejama tiešsaistē, tās tehnoloģiskajā izstrādē izmantota wiki programmatūra.
Beidzot ir pieejams mūsdienīgs rīks – ērti lietojams elektronisks uzziņu materiāls jeb enciklopēdija. Ar tās palīdzību iespējams ātri uzzināt jaunāko informāciju par izglītības politikas reformām Eiropas valstīs vai viegli un efektīvi salīdzināt praksi, statistiku, politikas risinājumus par vienu un to pašu jautājumu dažādās izglītības sistēmās. kas palīdzēs veidot labāku izpratni par 38 izglītības sistēmām Eiropā, kā arī informēs par jaunākajām reformām un politikas iniciatīvām.

piektdiena, 2011. gada 16. decembris

Pirmssvētku radošā darbnīca


Bibliotēkas pulciņa dalībniekiem filcēšanas darbnīca. 7. un 8. stundā gatavosim jaukas mīļas dāvaniņas un rotas eglītei. Nepiemirstiet adatas un jēlvilnu!




piektdiena, 2011. gada 9. decembris

Bibliotēkas Rūķīši

Kad jaunākajām klasēm beidzas stundas, bibliotēkā rosība palielinās, zib šķēres, čab līmplēve. Kā mazi rūķīši starp grāmatu plauktiem saimnieko bibliotēkas pulciņa dalībnieki. Bibliotēkas palīgiem uzticēts salīmēt līmplēvi uz svītrkodiem, mācību grāmatās ielīmēt eksemplāra īpašnieka kartiņu. Pats nozīmīgākais darbiņš ir grāmatu zīmogošana, domājams, ka gandrīz katrs bibliotēkas pulciņa dalībnieks, pat naktī pamodināts, varēs pateikt, ka zīmogu liek grāmatas titullapā un 17. lapaspusē. Šobrīd pulciņā reģistrējušies 36 bērni, bet bibliotēkā darbojas gandrīz divas reizes vairāk skolēnu, kuriem pietiks izturības un patiks, tie droši vien iekaros paliekošu vietu pulciņā. Kopā ar mums palīgi ir ne tikai čakli apstrādājuši grāmatas, bet arī veikuši citus darbus un atpūtušies. Pulciņa meiteņu izgatavotie ķirbju cilvēciņi un zvēriņi darīja krāsaināku bibliotēkas ikdienu šajā rudenī. Skolēni pārbaudīja arī savus spēkus košļājamo gumiju burbuļu pūšanā. Jāatzīstas, ka mēs piedzīvojām pilnīgu sakāvi un kapitulējām skolēnu priekšā. Mums atliek tikai solīt, ka līdz nākamā gada rudenim savas prasmes burbuļu šanā centīsimies uzlabot.



Nākamajā gadā plānojam bibliotēkas pulciņa dalībniekiem rīkot nodarbības par informācijas meklēšanu iespējām bibliotēkas elektroniskajā katalogā, Valsts nozīmes bibliotēku elektroniskajā kopkatalogā un citās datu bāzēs, lai veicinātu informācijas ieguves un patstāvīgās mācīšanās iemaņu veidošanos. Mēs, bibliotekāri, gribam pateikt lielu paldies bērniem par darbu un kopīgi pavadītajiem interesantajiem mirkļiem!

ceturtdiena, 2011. gada 1. decembris

Tikšanās ar dzejnieci Inesi Zanderi

„Smieklīgi, jautri, lipīgi. Interesanti. Ritmiski”, tā 3.-4. klases skolēni vērtē Ineses Zanderes dzejoļus. „Princešu piedzīvojumi” iestudēti un nospēlēti 4a klases izpildījumā. Dzejniece atbildējusi uz visiem interesentu jautājumiem. Līgas Celmas komponētās dziesmas ar I. Zanderes vārdiem 4. vidusskolas meiteņu izpildījumā izskanējušas.
Šī tikšanās beidzās ar jauno dzejnieces izdevuma atvēršanu - dzejoļu kalendārs „Izdomā sev auto”, kas zālē izraisīja klausītāju smieklu šalti. Vai šis dzejnieces darbs arī izpelnīsies atzinību, to rādīs laiks. Bet pati dzejniece ar skolas un bērnu atsaucību bija ļoti apmierināta un cer, ka sadarbība turpināsies. Nu, ko gaidīsim I. Zanderi ciemos nākošo reizi.

Strauji noslēgumam tuvojas „Bērnu žūrijas – 2011” lasīšanas maratons. Skolēniem paliek pats svarīgākais uzdevums novērtēt savā vecuma grupā izlasītās grāmatas un sakārtot tās attiecīgā secībā. Kura grāmata un kāds autors iegūs pirmās vietas, tas vēl noslēpumā tīts, bet šie Bērnu žūrijas lasīšanas mēneši bijuši aizraujoši kā mums, skolas bibliotekāriem, tā skolēniem. Esam kopā pētījuši dabu, iepazinuši dzīvniekus, ceļojuši pa Āfrikas kontinentu, esam kopā baidījušies un spokojušies, mācījušies uzvesties, daudz lasījuši un piedalījušies viktorīnās.
Tagad bibliotēka gaida no lasītājiem bērnu žūrijas anketu ar savu vērtējumu.