Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

piektdiena, 2012. gada 18. maijs

Akcijas "Pasaule t@avā bibliotēkā- UNESCO kultūras mantojuma izzināšana" apkopojums


Gluži kā daba gadalaiku mijā piedzīvo dažādas lietas un parādības- krit lapas, aizsalst upes, ir pali un atkal dīgst jauna zāle, tāpat pa šo laiku, kamēr Jelgavas 4. vidusskolas 4.a klase ar audzinātāju Laimu Bensoni un skolas bibliotēka piedalījās akcijā "Pasaule t@avā bibliotēkā- UNESCO kultūras mantojuma izzināšana" ir notikuši dažādi pasākumi, uzzināts daudz jauna un interesanta, gūts prieks par padarīto darbu.Par paveiktā darba prieka un gandarījuma mirkļiem izveidots videoklips "Pasaule t@vā bibliotēkā" zelta mirkļu izlase .Lasīt visu rakstu.... http://www.draugiem.lv/http4vskbiblioteka.blogspot/

ceturtdiena, 2012. gada 17. maijs

Ziņas vecākiem un skolotājiem!

Aktuāla informācija skolotājiem un vecākiem!
Ar direktora 17. maija rīkojumu Nr.16. apstiprināts"Grāmatu un darba burtnīcu saraksts 2012./2013.mācību gadam"skatīt:


Skolēnu vecākiem darba burtnīcu iegādei skatīt sarakstu šeit "Pērk skolēni-2012-2013-m-g."  skatīt: http://www.4vsk.jelgava.lv/Biblio/jaun/Perk_skoleni_2012_2013_mg.doc



pirmdiena, 2012. gada 14. maijs

Skolas akcija "Glābiņš vecākiem"

SIA "Jānis Roze " grāmatnīcās līdz 2012. gada 22.jūlijam piedāvājam piepildīt skolas somu ātri, ērti, un lēti piedaloties  akcijā  “Glābiņš vecākiem”.
    Interneta grāmatnīcā  www.jr.lv /skola ir iespējams pasūtīt un iegādāties visus LR izdevēju mācību līdzekļus, kā arī kancelejas preces par ļoti izdevīgām cenām (atlaides līdz 35%). Ārzemju izdevēju (Pearson Central Europe Sp. z o.o., Oxford University Press, Express Publishing S.A. u.c.) svešvalodu mācību materiāliem atlaide 18 %.
     Par veikto pasūtījumu interneta gramatnīcā iespējams norēķināties veikalā un atlikt pirkumu uz Jums vēlamu laiku. Pasūti šodien, maksā rīt!!!!  Atzīmējot apmaksas veidu, lūdzam norādīt preces saņemšanai nepieciešamo (grāmatnīca "Jānis Roze" T/C "Pilsētas pasāža"  Driksas iela 4, Jelgava, LV-3001 vai T/C "Valdeka", Rīgas iela 11a, Jelgava, LV 3004) filiāli.  
    Akcijā aicinām piedalīties arī  izglītības iestādes! Izglītības iestādēm lūgums pasūtījuma veikšanai sazināties ar veikala vadītāju Ilvu Kivlenieci. Par katru pirkumam virs 250,-Ls 1. septembrī dāvinām klinģeri.

    Pērkot ārzemju izdevēju svešvalodu mācību materiālus 2012./2013. mācību gadam:
  •  10 eks. un vairāk vienā pirkumā 18.7% atlaide
  •  ar atlaižu kuponu  10 eks. un vairāk 15% atlaide.
Angļu valodas mācību materiālu kuponu nepieciešamības gadījumā lūgums sazināties ar veikala vadītāju. Kuponus ir iespējams nosūtīt elektroniski.  
   Pasūtot pilnus komplektus (piem. 20 mācību grāmatas pērk skola, bet 20 darba burtnīcas iegādājas skolēni) svešvalodu skolotājam dāvanā Skolotāja komplekts (Brīveksemplāru saraksts - sk. pielikumu).
     Grāmatnīca "Jānis Roze" svešvalodu skolotājiem dāvina Skolotāja pircēja karti, kura nodrošina svešvalodu mācību materiāliem 15% un citām precēm 10% atlaidi. Skolotāja pircēja kartes saņemšanai, lūdzam aizpildīt pielikumā pievienoto anketu un nosūtīt uz e-pastu vai iesniegt grāmatnīcā.
     Nepieciešamības gadījumā, varam palīdzēt aizpildīt pasūtījumus mācību grāmatu iegādei. Ar prieku gaidīsim vajadzīgo grāmatu sarakstus!!!!
 Tuvāk ar akcijas noteikumiem,cenām un aizpildāmām anketām varat iepazīties e-klasē  vai skolas bibliotēkā. 

trešdiena, 2012. gada 9. maijs

Pievienojies Lasīšanas rallijam

Lai padarītu vasaru vēl krāsaināku, interesantāku un raibāku, skolas bibliotēka aicina savus lasītājus pievienoties Lasīšanas rallijam.
Tas būs aizraujoši. Sāc startu jau maijā, brauc visu vasaru un iebrauc jaunajā mācību gadā un varēsi pastāstīt, ko labu esi ceļā redzējis (izlasījis). Varbūt tieši tu kļūsi par testa brauciena balvu ieguvēju. Maršrutu (grāmatas) izvēlies pats, bet neaizmirsti, ka starts sākas Latvijā, tādēļ vismaz vienai grāmatai  ir jābūt latviešu autora darbam (valoda nav svarīga).
Ja tavā klasē vismaz puse ir raļļotāji – apvienojieties komandā un startējiet arī komandas ieskaitē. Varbūt izdodas iegūt balvu arī kā komandai.
Pēc testa brauciena turpini arī pārējās kārtās raļļot, katrā reizē sasniedzot aizvien labākus rezultātus.
Laiks visiem atvēlēts vienāds un tikai no Tevis  (tavas komandas) atkarīgs cik kilometrus pieveiksi. Steidzies apdomīgi, lai ceļā izbaudītu visu, ko sniedz katrs nobrauktas kilometrs (izlasītā lapaspuse). Esi vērīgs neko nepalaid garām, varbūt galā nāksies ko pastāstīt­!
Vairāk informācijas par pieteikšanās kārtību, norisi un balvām var saņemt bibliotēkā. Visi interesenti  aicināti pieteikties bibliotēkā, lai varētu reģistrēt dalībai lasīšanas rallijā.

trešdiena, 2012. gada 2. maijs

Bibliotēku nedēļas aktivitātes skolas bibliotēkā



Bibliotēku nedēļa  ir krāsaina un daudzveidīga.

*Tā aizsākās pagājušajā nedēļā, kad  8.-9. klašu grupas, LU Sociālo Zinātņu fakultāte ( (L. Krūmiņa, A. Grēniņa), aicināja uz  fokusgrupas diskusiju "Bibliotēku mijiedarbības iespējas mūsdienās", par informācijas meklēšanas paradumiem.Diskusijā bija iekļauti  jautājumi "kā skolēni redz sevi kā bibliotēkas lietotājus".
25.04. Bibliotēkām, kuras piedalījās Droša interneta lietošanas konkursā,"Atklāsim digitālo pasauli kopā... un droši"  Net-Safe Latvia sarīkoja īpašus svētkus ar pastaigu un radošajām darbnīcām pa Rīgas centru. Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēka saņēma  balvu no draugiem. lv
* Noslēgumam gatavojas 4.a klase, kas piedalās UNECCO projektā "Pasaules mantojuma izzināšana", kas pēta Palienas zirgus Pils salā un Belovežas gāršu.
 *No 26.-28.04.skolēni  piedalījās pasākumos "Lasi pats un ieteic citiem":
*Bibliotēka dāvina saviem lasītājiem "Jauno grāmatu izstādi" ar lasījumiem no U. Grosfeldes grāmatas "Maija ielas peles".
* Šajā nedēļā godinājām savus čaklākos bibliotēkas  lasītājus,
* Sacensības garu  un jautrību  skolēniem sagādāja jaunās spēles- Domino un Cirks.
* Veidojām bērnu dāvāto grāmatu izstādi."Lasi pats un ieteic citiem!"
Bibliotēku nedēļa tuvojas noslēgumam. Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēkā katru dienu nāk klāt jaunumi grāmatu izstādē. Šobrīd  jau izstādes  veidošanā "Lasi pats un ieteic citiem"  piedalījušies 76 skolēni. Jaunāko grāmatu lasījumi mijas ar dažādām aktivitātēm, sacensībām.Priecīgi smiekli un jautrība ir šīs nedēļas moto. "Lasi pats un ieteic citiem", tāds ir šīs bērnu veidotās grāmatu izstādes sauklis. Bērni paši ar pašu  dāvātām  grāmatām veido grāmatu izstādi. Ar  grāmatām varēs  mainīsies veselu mēnesi. Kura grāmata būs apceļojusi visvairāk  lasītājus, tā tad arī būs interesantākā grāmata, kas pretendēs uz interesantākās grāmatas nomināciju. Skat.foto galeriju http://www.draugiem.lv/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/?pid=255651131