Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

pirmdiena, 2014. gada 10. februāris

Mākslinieces 100 gadu jubileja godam nosvinēta

100 gadu dzimšanas diena noteikti ir dzimšanas diena, kas pelnījusi ne 1 torti un 100 svecītes, bet noteikti 100 tortes un 1 svecīti. Esam pārliecināti, ka par to parūpējās mūsu pasaku burves Margaritas Stārastes mīļie un tuvie cilvēki, bet mēs, Jelgavas 4.vidusskolas šīs nepārspējamās latviešu mākslinieces un autores talanta cienītāji, lai godinātu un pateiktu paldies par viņas darbiem, visu pirmo februāra nedēļu darbojāmies un dzīvojām kopā ar Margaritas Stārastes pasakām.
Dienas ritēja viena pēc otras pārpilnas ar darbiem un priekiem. Visas Jelgavas 4. vidusskolas 1.-4. klases lasīja, zīmēja, līmēja, krāsoja, pārvērtās un iejutās lomās. Bērni pārlasīja jau iemīļotās Margaritas Stārastes grāmatas un iepazinās ar ne tik zināmiem darbiem, lai pēc tam droši ķertos pie otas un zīmuļiem, lai attēlotu visus brīnumainos piedzīvojumus. Paši labākie darbi (un tādu nav maz) šobrīd priecē visus skolēnus un skolotājus jaunā korpusa 2. stāva gaitenī izstādē "Mūžs kā pasaka".
Nedēļas vidū klasēs varēja satikt gan Zīļuku, gan pintiķus, gan Kraukšķīti, jo skolu bija pārņēmusi pārvēršanās un pārtapšanas spēle.
Noslēgumā visi pulcējas uz līksmu svētku kulmināciju, lai uzgavilētu Margaritai Stārastei, lai parādītu, ko paši iemācījušies un lai paskatītos, ko citi šajā nedēļā ielikuši savā gudrības vācelē. Prieka bija daudz, jo netrūka ne dziesmu, ne atraktīvu piedzīvojumu uz skatuves, ne pārsteigumu, ne balvu un atzinību par labi padarītu darbu. Bērni un skolotāji bija centušies gan zīmējot, gan veidojot maskas, gan iestudējot Margaritas Stārastes darbus, jo pasniedzamo diplomu kaudze nebija no tam mazākajām. Pašā svētku izskaņa zīļuki, kraukšķīši, vāverēni, ežuļi- visi Margaritas Stārastes savējie - metās jautrā svētku parāde un nodziedāja augstas laimes jubilārei. Lai svētki būtu godam izdevušies visus lasītājus vēl priecēja grāmatnīcas "Zvaigzne ABC" grāmatu galds ar pavisam draudzīgam cenām.
Paldies visiem, kas iesaistījās Margaritas Stārastes simtgades nedēļas tapšanā ar savām idejām, entuziasmu, atraktivitāti un prieku! Paldies, mīļo māksliniec, ka Tu mums esi dāvājusi sava nesavtīgā darba augļus, lai rotātu mūsu bērnību ar brīnumainām pasakām. Un vēlreiz - daudz laimes dzimšanas dienā!
Bilžu galerija apskatāma draugos 
http://www.draugiem.lv/http4vskbiblioteka.blogspot/#/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/?pid=342787994
Par nedēļas notikumiem skolā ir skatāma L. Niedrītes montētā video filmiņa  skat. http://www.youtube.com/watch?v=rcjjOfZ0tHA

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru