Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

otrdiena, 2016. gada 27. septembris

Miķeldienas radošā nodarbība "Taureņi ziedos, lapās, dabā"



Senajā laika skaitīšanas sistēmā Miķeļi iezīmē rudens saulgriežus, kad dilstošā saule nonākusi pusloka viduspunktā un diena un nakts ir atkal vienādā garumā. Ziemeļu puslodē pēc Miķeļiem saule mazāk apspīd zemi, dienas kļūst īsākas un naktis garākas.
Līdzīgi citiem saulgriežiem latviešu gadskārtā, arī Miķeļi tiek atzīmēti ar svinībām. Tomēr Miķeļu svinēšanai izveidojies īpatnējs paplašināts apjoms, iesaistot tajā arī ražas novākšanas izdarības, jo pirms Miķeļiem parasti beidzas visi ražas novākšanas darbi. Latviešu dainas un ziņas no tautas mutes liecina, ka latvieši rudens ražas novākšanu atzīmējuši ar svinībām, kurās daudzināts Dievs, Māra, Miķelis, Jumis, saimnieki un darbinieki. Šīs svinības sauktas par Apjumībām, un tās notikušas Miķeļos. 
Rudens ir laiks, kad gribas savu apkārtni padarīt vēl košāku un pateikties Dieviņam par rudens veltēm. Šogad skolā veidosim ziedu paklājus un atzīmēsim Miķeldienu, savukārt  bibliotēka  radošajā nodarbībā "Taureņi ziedos,lāpās, dabā" aicina  skolēnus veidot no dabas materiāliem taureņus ar ko dekorēt telpas un rudens veltes. Trešdien pēc 4. stundas bibliotēkā sāksies rudens radošā nodarbība.Uz tikšanos bibliotēkā!
Foto galerija skat. šeit:
http://www.draugiem.lv/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/?pid=428718821 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru