Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

piektdiena, 2010. gada 26. februāris

„Bērnu žūrija 2009” noslēgusies!

Šo otrdien un ceturtdien ar diviem noslēguma pasākumiem bibliotēkā noslēdzās nu jau par tradīciju iedibinātā „Bērnu žūrija 2009”, kuras laikā jaunāko klašu skolēni dalījās savos iespaidos par grāmatām, kā arī piedalījās īpašā viktorīnā par grāmatu saturu un to galvenajiem tēliem.

Šogad „Bērnu žūrijā” kopumā piedalījās 84 bērni, no kuriem lielākā daļa bibliotēku apmeklēja tieši otrdien, kad notika noslēguma pasākums 1.klašu skolēniem. Jāatzīmē, ka visaktīvākās klašu grupas grāmatu lasīšanā bija 1b klase ar skolotāju I. Lillā un 1c klases skolēni ar skolotāju S. Zarembu, kuri arī izveidoja „Bērnu žūrijas” zīmējumu izstādi. Interesanti, ka mazākajiem bērniem vislabāk patika Ojāra Vācieša „Mēnesim robs”, kam īpaša uzmanība bija pievērsta arī izstādes zīmējumos.

Vidējo klašu grupā tika atzīmētas divas interesantākās grāmatas – A.Šehovcova „Ēzopa fabulas komiksos” un A.Havukainena, S.Toivonena „Tatu un Patu iepazīst profesijas”. Savukārt vecāko klašu grupā meitenēm populārākā ir A.Sk.„Patrīcijas dienasgrāmata”, taču zēniem lasītākā M.Skota „Alķīmiķis: Nemirstīgā Nikolasa Fleimela noslēpumi”.

Apkopojot rezultātus, par konkursa laureātiem tika atzīti: Sņežana Stepaņenko, Mašonska Valērija, Vivita Daņiļēviča, Vianita Rosvita Vēvere, Ērika Smirnova, Sabīne Šurna, Enija Ķirse, Marta Anete Kozlova, Anastasija Hrustaļova un Paula Ansonska. Šīs meitenes izlasīja visas piecas grāmatas, kā arī nosūtīja pieteikumu nacionālajam konkursam. Visi noslēguma pasākuma apmeklētāji saņēma arī īpašas piemiņas veltes no „Bērnu žūrijas”, bet laureāti tika sveikti arī ar bibliotēkas atzinības rakstiem. Diemžēl šogad puiši izrādījās diezgan pasīvi grāmatu lasītāji, tāpēc cerams, ka nākamgad viņu būs vairāk!


Ņemot vērā, ka bibliotēkā bija tikai pa vienam eksemplāram no „Bērnu žūrijas 2009” grāmatu saraksta, tām bija liels pieprasījums. Taču ikviens, kas šīs grāmatas vēl nav izlasījis, to joprojām var izdarīt - bibliotēkā šīs grāmatas pagaidām stāv atsevišķā plauktā un gaida savus lasītājus.

Paldies visiem dalībniekiem par centīgu grāmatu lasīšanu un uz tikšanos „Bērnu žūrijā 2010”!

2 komentāri:

  1. Bibliotēkas Atzinības raksts- tā ir ļoti laba ideja! Veiksmi arī turpmāk radošā pieejā:)

    AtbildētDzēst
  2. Benjamiņa kungs pārsniedza viņu prasības, lai palīdzētu man ar aizdevumu, kuru es izmantoju, lai paplašinātu savu aptieku biznesu. Viņi bija draudzīgi, profesionāli un absolūti dārgakmeņi, ar kuriem strādāt. Es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu, sazināties. Lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... + 19893943740.

    AtbildētDzēst