Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

pirmdiena, 2011. gada 31. janvāris

Iesaistīsimies aktivitātēs par drošu interneta lietošanu!



Šī gada 8. februārī vairāk nekā 60 valstis visā pasaulē apvienosies, lai astoto gadu pēc kārtas atzīmētu Vispasaules Drošāka interneta dienu. Šogad kampaņas “Internets - tā nav spēle, tā ir TAVA dzīve!” mērķis ir vērst sabiedrības, īpaši bērnu un jauniešu, uzmanību uz virtuālās dzīves nozīmi, uz to, kā aktivitātes virtuālajā vidē ietekmē personas reālo dzīvi.

Kā cilvēki veido savu virtuālo identitāti? Kādu sociālo ietekmi atrašanās virtuālajā vidē atstāj uz reālo dzīvi? Kādas pretrunas pastāv starp personas reālās dzīves identitāti un to, kā viņš pasniedz sevi virtuālajā vidē? Visi šie jautājumi ir aktuāli šī gada Drošāka interneta dienā.

Arī Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēka aicina iesaistīties skolēnus un klašu grupas Drošāka interneta dienas aktivitātēs:
* Minikonkurss „Pārbaudi sevi virtuālā vietnē”. Aicinām piedalīties konkursā, lai pārbaudītu savas zināšanas par personas datu aizsardzības jautājumiem. Līdz marta beigām tiek organizēts mikrokonkurss http://www.drossinternets.lv . Bibliotēkas lasītavā un datorklasēs ir iespēja piedalīties šajos konkursos un nosūtot atbildes elektroniski. Ja būsi atbildējis pareizi, iespējams būsi viens no laimīgajiem, kas saņems mazas balviņas no „Latvijas interneta asociācijas” un „Net-Safe Latvia”! Mikrokonkursa rezultāti tiks apkopoti marta beigās!

* 8. februārī no plkst.12:30 līdz 14:00 pieslēgsimies tiešraidei apollo.lv portālā datorklasēs: 206. kab., 306. kab. un lekciju zālē, kur notiks diskusija „Internets zem lupas…”, kuras mērķis būs izvērtēt un analizēt, vai internets vairāk mums ir devis laba vai slikta. Notiks interneta „pozitīvā”/”negatīvā” svēršana virtuālos svaros. Diskusijā piedalīsies dažādu jomu pārstāvji ( informātikas skolotājs, pārstāvis no LBB, interneta drošības speciālists, TV seja, DJ un blogeris, mūziķis, sportists un līdz 30 jaunieši (8.-12.kl.) Varēsim uzdot elektroniski savus jautājumus tiešraidē.
Lūdzam, saskaņot klašu grupām šo pasākumu ar skolas bibliotēku.

*Skolotājus un skolēnu vecākus aicinām apmeklēt mājas lapas http://www.drossinternets.lv, www.netsafe.lv, www.sargi-sevi.lv, www.draudzigsinternets.lv , kurā ir vērtīga informācija, viktorīnas, video un interaktīvās spēles, lai pārrunātu ar bērniem un padziļinātu zināšanas, kā aizsargāt sevi un savu ģimeni no datoratkarības, kiberterirozēšanas draudiem, fedofīlijas internetā utt. Šodien, kad internets ir mūsu dzīves sastāvdaļa, šī ir aktuāla komunikācijas problēma.
Tikai strādājot kopā mēs varam pasargāt mūsu bērnus no nepatīkamiem mirkļiem.
I. Brantevica

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru