Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

piektdiena, 2011. gada 28. janvāris

Pasniegsim grāmatas savai skolas bibliotēkai Draudzīgā aicinājuma dienā!




Šodien 28.janvārī, ar dažādiem pasākumiem Rīgā un citās Latvijas pilsētās tiek atzīmēta "Draudzīgā aicinājuma diena", ko pirms 76 gadiem iedibināja Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis, aicinot ziedot skolām grāmatas, mākslas priekšmetus un naudas līdzekļus.

Mūsu skolas bibliotēka ļoti priecātos, ja kāda klase vai bijušie skolēni uzdāvinātu Dž. K. Roulingas Harijs Poters grāmatiņas, kuras bibliotēkā ir pagalam nolasītas.

No sērijām „Vajadzīgā grāmata” un „Skolas bibliotēka” ļoti vajadzīgas: J. Raiņa lugu izlase un dzejas izlase; R.Blaumaņa noveļu un stāstu izlases un lugu izlase, J. Ezeriņa Stāstu un noveļu izlase, V. Šekspīra „Lugas”.

Protams, skolēni priecātos par katru jaunu grāmatiņu, kas nonāktu skolas bibliotēkas jaunumu plauktā, bet sevišķi liels prieks būtu par I. Sproģes jauno grāmatiņu „Joka pēc alfabēts” ar DVD, ko iedziedājis R. Kaupers un A. Kiveriha grāmatiņa „Lote no Izgudrotāja ciem” ar DVD.

Šī akcija «Draudzīgo aicinājums» aizsākusies Latvijas skolās 1935. gadā, ko uzsācis bijušais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis, kurš savā vārdadienā uzdāvinājis bērnības skolai grāmatas un lūdzis, lai arī citi atceras savas skolas.

Kopš 1994. gadā šī tradīcija ir atjaunota. Draudzīgā aicinājuma ideju popularizē Draudzīgā aicinājuma fonds.

http://www.konkurss.lv/da_fonds/da_fonds.asp

«Draudzīgais aicinājums» ir nacionāla ideja, un nez vai ir vēl kāda tauta, kas var lepoties ar ko līdzīgu.

I.Brantevica Jelgavas 4.vsk. bibliotekāre

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru