Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

sestdiena, 2012. gada 28. aprīlis

Mūsu pastaiga- skrējiens pa Rīgu


25.  aprīlī  Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēka devās uz konkursa "Radošās aktivitātes par drošību internetā manā bibliotēkā 2012" apbalvošanas ceremoniju un noslēguma pasākumu Rīgā. Tā kā noslēguma pasākums bija tik krāsains, radošs un sirdi priecinošs, tad nevarējām neuzrakstīt par šo tik raibo dienu.
Ielūgums ir mīklains un noslēpumains, nosaukta tikai tikšanās vieta, un intrigu  vēl uztur teikums, ka jāierodas ērtos apavos. Ar klusu cerību, ka  mūs pažēlos un jāskrien nebūs, botas tomēr esam atstājušas mājās.
Mūs, visu bibliotēku darbiniekus, sadala vairākās komandās, katrai komandai-  karte un plāns, cikos mums jāierodas noteiktās vietās. Pirmā mūsu apciemojuma vieta- Saules muzejs. Muzejā var apskatīt no dažām pasaules valstīm atvestas saulītes, piemēram, ir iespēja salīdzināt krievu saulīti, igauņu un Indonēzijas sauli. Izrādās ir zemes, kur saule ir vīrietis un lepojas ar ūsām.  Pēc radošās darbnīcas muzejā mums katram pašam kabatā  sava izrotātā, izkrāsotā saulīte un sirdī prieks.
Nākošā pieturas vieta - Satori birojnīca. Uzdevums ir prognozēt Latvijas Literatūras gada balvas uzvarētājus. Šodien apskatoties laureātu sarakstu, tas pavisam niecīgi sakrīt ar mūsu izvirzītajiem.
Minūte dzen minūti, mēs kavējam, ātri, ātri apdrukājam auduma maisiņus ar savai sirdij tuvākiem latviešu vai indiešu, vai citiem motīviem Zīmogu darbnīcā un steidzam uz nākamo plānā iezīmēto vietu. Kafejnīcā „Muffins and more” mums paziņo, ka cepsim mafinus. Garšas kārpiņas  ir sajūsmā, deguns ziņo- vaniļa, avenes, šokolāde, banāni, mellenes. Kamēr gaidām, kad no krāsns izcels mūsu veikumu, karstus un kārdinoši smaržojušus mafinus , jāmin saldumu mīkla. Top neskaitāmas versijas par Aspazijas „Circenīša Ziemassvētkiem”, bet tomēr padodamies un ķeramies pie viltības- zvans draugam. Tā nu  pa ceļam, Blaumaņa un Barona ielu krustojumā, kožot savos mafinos, pierakstam dzejoli un steidzam uz apbalvošanas ceremoniju, kur sumina un godina labākos no labākajiem. Par laureātiem jau pastāstījām iepriekšējā rakstā.
Esam priecīgas par jauki pavadīto dienu, kaut gan kājas sāpēja vēl divas dienas. Paldies Net-Safe Latvia Drošāka interneta centram par radošo atpūtu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru