Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

trešdiena, 2012. gada 2. maijs

Bibliotēku nedēļas aktivitātes skolas bibliotēkā



Bibliotēku nedēļa  ir krāsaina un daudzveidīga.

*Tā aizsākās pagājušajā nedēļā, kad  8.-9. klašu grupas, LU Sociālo Zinātņu fakultāte ( (L. Krūmiņa, A. Grēniņa), aicināja uz  fokusgrupas diskusiju "Bibliotēku mijiedarbības iespējas mūsdienās", par informācijas meklēšanas paradumiem.Diskusijā bija iekļauti  jautājumi "kā skolēni redz sevi kā bibliotēkas lietotājus".
25.04. Bibliotēkām, kuras piedalījās Droša interneta lietošanas konkursā,"Atklāsim digitālo pasauli kopā... un droši"  Net-Safe Latvia sarīkoja īpašus svētkus ar pastaigu un radošajām darbnīcām pa Rīgas centru. Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēka saņēma  balvu no draugiem. lv
* Noslēgumam gatavojas 4.a klase, kas piedalās UNECCO projektā "Pasaules mantojuma izzināšana", kas pēta Palienas zirgus Pils salā un Belovežas gāršu.
 *No 26.-28.04.skolēni  piedalījās pasākumos "Lasi pats un ieteic citiem":
*Bibliotēka dāvina saviem lasītājiem "Jauno grāmatu izstādi" ar lasījumiem no U. Grosfeldes grāmatas "Maija ielas peles".
* Šajā nedēļā godinājām savus čaklākos bibliotēkas  lasītājus,
* Sacensības garu  un jautrību  skolēniem sagādāja jaunās spēles- Domino un Cirks.
* Veidojām bērnu dāvāto grāmatu izstādi."Lasi pats un ieteic citiem!"
Bibliotēku nedēļa tuvojas noslēgumam. Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēkā katru dienu nāk klāt jaunumi grāmatu izstādē. Šobrīd  jau izstādes  veidošanā "Lasi pats un ieteic citiem"  piedalījušies 76 skolēni. Jaunāko grāmatu lasījumi mijas ar dažādām aktivitātēm, sacensībām.Priecīgi smiekli un jautrība ir šīs nedēļas moto. "Lasi pats un ieteic citiem", tāds ir šīs bērnu veidotās grāmatu izstādes sauklis. Bērni paši ar pašu  dāvātām  grāmatām veido grāmatu izstādi. Ar  grāmatām varēs  mainīsies veselu mēnesi. Kura grāmata būs apceļojusi visvairāk  lasītājus, tā tad arī būs interesantākā grāmata, kas pretendēs uz interesantākās grāmatas nomināciju. Skat.foto galeriju http://www.draugiem.lv/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/?pid=255651131



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru