Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

piektdiena, 2013. gada 25. oktobris

Uz Rīgu pēc pieredzes

 14.oktobrī skolu bibliotekāri apmeklēja LU  Centrālo bibliotēku, lai paskatītos, kā strādā citā mācību  resora bibliotēkā. Ja pagājušajā  gadā priecājāmies par Ventspils "gaismas pili" (domāta Ventspils pārventas bibliotēka), tad šogad acis ieplētām par LU jauno piebūvi, kura vēl šobrīd smaržo pēc krāsas. Varam tikai  iesaukties  "skaisti gan tagad pie jums". LU Daudznozaru bibliotēkā, galvenajā ēkā, tiešām varējām ko pamācīties. Cik labi būtu... ja būtu...arī mūsu skolās elektroniskie vārti, kas reģistrē automātiski  gan  lasītāju apmeklējumu, gan  novērš grāmatu "aizņemšanos" uz mūžu. Lasītāji  var autorizēties un izsniegt sev vai nodot  atpakaļ paņemtu grāmatu paši. Pagaidām skolu bibliotekāri par tādām ekstrām var vienīgi sapņot, bet  varbūt kādreiz....! Arī vienu otru pārdomu vērtu lietu ieviesām tūlīt un  šobrīd savā bibliotēkā svītrkodu grāmatām sākām līmēt uz vāka  ne ierastajā  vietā, kur parasti. Ar domu, ka nākošajā mācību gadā mums būs svītrkodu lasītāji uz statīva, kas ne tikai paātrinās grāmatu izsniegšanu, bet nebūs tik mokoši nogurdinoši bibliotekāram. Varbūt tad mācību gada sākums un mācību gada beigas nepārvērtīsies bibliotēkā par murgu, bet paātrinās šo darba procesu, jo ir dienas, kad jāizsniedz vai jāpieņem  ap 1000 grāmatu.
Skat. bilžu galeriju http://www.draugiem.lv/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/?pid=332275156#/http4vskbiblioteka.blogspot/gallery/?pid=332276210

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru