Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

piektdiena, 2018. gada 6. aprīlis

Grāmatu, pasaku, garšu un krāsu virpulis gadskārtējos Grāmatsvētkos

Grāmatu, pasaku, lāču, garšu un krāsu  raibā virpulī ir aiztraukuši gadskārtējie Grāmatu svētki Jelgavas 4. vidusskolā. Tie pagāja karameļu, pankūku un  citu garšu iezīmē, jo, kā jau rakstījām, skolā ciemojās pasaku pavārgrāmatas "Baltais lācis" autori Māra Višķa un Uldis Daugaviņš.  Starpbrīžos skolēni varēja izbaudīt garšas  un darbošanās priekus, jo "Karameļu darbnīca" dāvātās  gardās končas garšas laboratorijā "Bērnu žūrijas" balsotāji pārvērta par acīm uz kātiņiem, iedvesmojoties no Baltā lāča slepenās receptes. Savukārt, Baltā lāča draudzīgais nospiedums uz T-krekla priecēja visus, kas izstāvēja garo rindu pie mākslinieces Māras Višķas.  Krāsu prieku ieguva tie, kas izkrāsoja mākslinieces  radītās skices,  par šo darbošanos skolēni saņēma grāmatas autoru autogrāfus. Pāri visam tam virmoja grāmatprieks. Pasākumos 2.-3 klasēm un 4.-5. klasēm Māra Višķa un Uldis Daugaviņš atklāja, kā grāmata radusies un kāpēc grāmatai ir tāds nosaukums. Koncertzālē visi kopā sekoja Baltā lāča raibajam un brīnumu pilnajam ceļojumam 5. a klases un viņu audzinātājas Ritmas iestudētajā  uzvedumā "Pasakas un receptes". Pašus čaklākos lasītājus sveica un godināja ar  atzinības rakstiem un izdevniecības "Zvaigzne ABC"  dāvātajām grāmatām. 40 labākie lasītāji  dosies skolas dāvinātajā ekskursijā uz Baldones observatoriju, kur vērsies kosmosa dzīlēs un piedzīvos iespēju doties  brīnumu pasaulē, piedaloties neparastos fizikas un ķīmijas eksperimentos, pēc tam  ceļš vedīs uz Zvaigzne ABC, kur izzinās grāmatu ceļu.
Paldies visiem grāmatu draugiem par lasīšanas prieku!  Paldies visiem, kas domāja, radīja, strādāja, palīdzēja, lai  Grāmatu svētku virpulis būtu pēc iespējas krāsaināks.
Kā mums gāja varat apskatīties foto galerijā draugos https://ej.uz/66ga
Skatīt arī skolas facebook https://ej.uz/dmz4
  Bildē - pasākuma radošā komanda.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru