Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

pirmdiena, 2019. gada 8. aprīlis

Grāmatu svētki




Bibliotēkas pastāvēšanas būtība ir grāmatas mīlestība neatkarīgi no tā, kādā formā vai veidā šī grāmata mums ir pieejama. Savukārt, grāmatu mīlestībai izaug krāsaini spārni tad, kad sajūti prieku par katru izlasīto vārdu, kad sajūti piedzīvojumu garšu lasot, kad aptver, cik plašs ir zināšanu apvārsnis, ko var sniegt grāmata. Katra aizrautīga lasītāja atmiņā ir brīdis, kad viņš ir sapratis, ka dzīves ceļā vienmēr līdzās būs grāmata.
Mēs, Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēka, ceram, ka ar saviem rīkotajiem Grāmatu svētkiem skolēniem dāvājam brīžus, kad grāmatas ir patiesi draugi, kad grāmatas sniedz priecīgus, jautrus, reizēm skumjus, tomēr vienmēr emociju piepildītus brīžus.  Grāmatu svētki jau kļuvuši par gadskārtēju tradīciju skolā. 
Šajā gadā visi notikumi savērās kā pērlītes krellēs, jo Bērnu/ Jauniešu žūrijas grāmatu kolekcijā bija iekļauta Ineses Zanderes grāmata "Zirgā", savukārt, Ineses Zanderes dzeju ir iemīļojusi un komponējusi mūsu skolas skolotāja un kora "Spīgo" diriģente Līga Celma-Kursiete, un šīs viņas dziesmas dzied  mūsu zēnu koris "Spīguņi". Tieši tādēļ  šī gada Grāmatu svētku īpaša viešņa bija Inese Zandere.
Koncertzāles divos pasākumos( 2.-4. kl. un 5.-6. kl.) skanēja dziesmas koru "Spīguņi"un "Spīgo" izpildījumā, savukārt 3.c. un 6.a. klases  skatītājus iepriecināja ar Ineses Zanderes dzejas popūriju. Skolas foajē varēja piedalīties veselīgo gardumu meistarklasē, skolas ekopadomes organizētajā konkursā, Jelgavas pilsētas bibliotēka mazajiem lasītājiem rādīja japāņu papīra teātri "Kamišibai", savukārt, vecāko klašu skolēniem bija iespēja kļūt par e-grāmatas un citu datu bāžu brīvpieejas lasītājiem. Izdevniecība "Zvaigzne ABC", mūsu gadskārtējie sponsori, iepriecināja čaklākos lasītājus ar jaunām grāmatām.
Tie bija svētki mums pašiem un grāmatai.  Liels paldies visiem, kas darīja un radīja, lai Grāmatu svētki kļūtu interesantāki, krāsaināki un skanīgāki!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru