Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

piektdiena, 2020. gada 25. septembris

Baltu literatūras nedēļa

Šī  gada 21.–25. septembrī mūsu skola piedalās starptautiskā Lietuvas un Latvijas skolu bibliotēku projektā „Baltų literatūros savaitė / Baltu literatūras nedēļa”, kurā kopā ar saviem vienaudžiem no desmitiem Lietuvas un Latvijas skolām interesējamies par kaimiņvalsts vēsturi, valodu, kultūru, ģeogrāfiju, iepazīstamies ar kaimiņvalsts rakstniekiem, lasām viņu daiļdarbus un savos iespaidos dalāmies ar citiem . Projekts „Baltu literatūras nedēļa” Lietuvas un Latvijas skolās tiek organizēts kopš 2017. gadam. Mūsu skola tajā piedalīsies  4. reizi.

22. septembrī Lietuvā un Latvijā tiek pieminēta Baltu vienotības diena, tāpēc projekta iniciatori no Lietuvas – Jonavas rajona Žeimju skola-daudzfunkciju centrs, Jonavas rajona skolu bibliotekāru metodiskais pulciņš, kā arī to partneri – Vītauta Dižā universitāte, Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā, Lietuvas Republikas vēstniecība Latvijā, Jonavas rajona pašvaldība, Latvijas Nacionālais kino centrs, Lietuvas Kino centrs – aicina atvērties radošai un vienojošai draudzībai – lasīt, interesēties vienam par otru, sazināties un atbalstīt viens otru.

Atvērt durvis uz kaimiņvalsts literatūras pasauli un bagātināt skolas bibliotēku palīdzēs projekta partneru dāvanas un atbalstītāju „Lonas”, „Fejas nams”, „Kafijas Draugs”, „RT TAX” atbalsts.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru