Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

otrdiena, 2010. gada 16. marts

Elektroniskais katalogs - arī mūsu bibliotēkai

Iespējams, acīgākie bibliotēkas lasītāji jau būs pamanījuši, ka abi bibliotekāri pēdējā laikā cītīgi apstrādā grāmatas un kaut ko lipina tām klāt. Tā kā tas nav nekāds noslēpums, vēlējāmies atklāt, ka jau divas nedēļas strādājam pie bibliotēkas fonda ievades elektroniskajā katalogā! Vienkāršākiem vārdiem sakot, elektroniskais katalogs ir interneta mājaslapa, kurā varēs meklēt, kādas grāmatas ir atrodamas mūsu bibliotēkā, cik eksemplāros, kā arī kādā plauktā. Līdz ar to arī pašu lasītāju apkalpošana notiks daudz ātrāk, grāmatas tiks skenētas ar īpašiem skeneriem un izsniegtas ar datorprogrammu, taču līdz tam būs vēl kāds laiks jāpaciešas. Šobrīd elektroniskajā katalogā esam ievadījuši nedaudz mazāk par 300 grāmatām, tajā skaitā praktiski visas lasītavas grāmatas, taču darba vēl ir ļoti daudz.

Tomēr vēlamies uzsvērt, ka grāmatas mūsu bibliotēkā ar elektroniskā kataloga starpniecību var sākt meklēt jau tagad, izmantojot Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas elektronisko katalogu, kam var piekļūt arī no JZB mājaslapas www.jzb.lv, labajā malā nospiežot uz saiti "E-katalogs". Vienkārši izvēlieties kādu no kritērijiem, pēc kura meklēt grāmatu (autors, nosaukums utt.) un spiediet "Meklēt". Ja grāmata atrodas mūsu bibliotēkā, tā būs atrodama pie eksemplāriem, vai arī šī grāmata vienkārši vēl nav ievadīta elektroniskajā katalogā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru