Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

otrdiena, 2011. gada 27. septembris

Lasītpriekam, jaunumi!

Lēniem, nesteidzīgiem soļiem Latvijas laukos un sētās ir ienācis rudens, piekaisījis apvārsni ar gājputnu atvadu saucieniem, piebārstījis pagalmus ar ozolzīlēm un kastaņiem. Dienās, kad negantnieks, vējš, asāk plūkā koku krāsainos cekulus un debesis lej smalkas asaras, ir labākais laiks, lai ceļotu pa raibiem notikumiem un pārsteigumiem bagāto grāmatu pasauli.

Arī šoreiz skolas bibliotēka ir sarūpējusi dažādus jaunumus. Mazākos lasītājus priecēs Ērika Kūļa „Vispirms par Leksīti... un tad par ezi Nezi”, Justīnes Kļavas „Zeķe”, Knistera „Raganiņa Lilija. Juceklis skolā”, kā arī visiem tik ļoti labi zināmās un iemīļotās Brāļu Grimmu „Pasakas”. „Nārnijas hronikas” lasītāji varēs turpināt iepazīt jaunus piedzīvojumus 6.daļā „Sudraba krēsls” un 7.daļā „Pēdējā cīņa”. Tūves Jansones „Tētis un jūra”, „Trollīša ziema” „Mumintēta memuāri” ieved jau pazīstamajā neparasto un dīvaino radībiņu Mumintrollīšu, Mijas, Morras un Murmuļa pasaulē. Tiem, kam interesē mistika un briesmas, patiks Kornēlijas Funkes „Spoku mednieki nāves briesmās” un Mišela Peiveres „Spoku mednieki”. Izmeklēšanas un piedzīvojumu azarta virpulī, kas notiek skolas sienās, sola ieraut Dainas Ozoliņas intriģējoša nosaukuma grāmata ”Atmaskot direktori”.

Bibliotēkas plauktus papildina arī trilleri, bestselleri un dāmu romāni, kas garantē negulētas naktis, kamēr nav aizšķirta pēdējā lapaspuse. Šoreiz- Džeinas Hillas „Pagātnes rēgs”, Maikla Kordija „Ēdenes dārzs”, Klēras Daulingas „Bēgošais līgavainis”, Džilas Menselas „Milijas dēka”, K.V. Gortnera „Kastīlijas mantojums”, Džona Kacenbaha „Apmātais”, D.K. Abramsa „Dona Žuana pazaudētā dienasgrāmata”, Fionas Nīlas „Māmiņas slepenā dzīve, Adeles Parksas „Uz naža asmens” un „Radiņš līdz brokastīm”.
Jaunums bibliotēkā ir latviešu rakstnieču grāmatas - Gundegas Repšes „Stāsti par mācekļiem”, Noras Ikstenas „Šokolādes Jēzus”, kuru viņa pati nosaukusi par savu dienasgrāmatu. Jāpiekrīt teiktajam par Daces Rukšānes prozu, ka tā nokļūst tieši sirdī, jo viņa patiesi mīl savus varoņus, nelūkojas no augšas ar bargu skatu, viņa ir turpat plecu pie pleca un pārdzīvo tiem līdz. Tā pat ir arī grāmatā „Ķīpsalas putni”, kur rakstniece ļauj ielūkoties kolorītajā Ķīpsalas ikdienas dzīvē ar tik pat krāsainiem un dažādiem cilvēku raksturiem.
Tonija Bazena „Efektīvas mācīšanas rokasgrāmata” palīdz bērniem un pieaugušajiem visā pasaulē līdz maksimumam kāpināt viņu prāta spējas, piedāvājot domu kartes veidošanas, atmiņas uzlabošanas un ātrlasīšanas paņēmienus, kas ļauj izlasīt minūtē 1000 vārdus, efektīvāk konspektēt un pierakstīt gan lekciju laikā, gan lasot.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru