Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

pirmdiena, 2011. gada 28. novembris

Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības konference

"Kas kalpo grāmatām, tas kalpo garam; kas kalpo garam, tas kalpo
pasaulei" /E.Vildenbruhs./ar šādu moto skolu bibliotekāri 2011. gada 2. decembrī devās uz LSBB konferenci Rīgā.


Par paveikto darbu Nacionālās digitalizācijas projektā "Zudusī Latvija", kuru mērķis - nodrošināt vienuviet piekļuvi unikālai informācijai par Latvijai zudušām kultūrvēsturiskām vērtībām, iepazīstināja projekta vadītāja G. Zalcmane /LNB/. Arī mūsu skolēniem būtu liederīgi iesaistīties projektā, lai vāktu vizuālo informāciju _ senas pastkartes, fotogrāfijas, aprakstus , atmiņu stāstījums par mūsu skolu, skolotājiem un Jelgavu, to visu digitalizētu un saglabātu nākošajām paaudzēm.

Interesanta lekcija bija I.F. Ozolam /Daugavpils universitāte/ "Starp manuskriptu un mūsdienu tekstu", pārdomu vērta bija D. Beitneres /LU/tēma "Sociālais raksturs un latvietība", sevišķi aktuāla šobrīd, kad būs jāizšķiras par valodu, kādā sabiedrībā dzīvosim.
Katram bibliotekāram saistoša ir pieredzes apmaiņa, kura šoreiz notika Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas bibliotēkā, lai aizgūtu kaut ko no kolēģu pieredzes un zināšanām vai arī lai novērtētu savu paveikto darbu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru