Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

ceturtdiena, 2014. gada 16. janvāris

Margaritai Stārastei 100 gadu jubileja

2014. gada 2. februārī bērnu grāmatu autorei un māksliniecei Margaritai Stārastei aprit 100 gadi. Visa mākslinieces darbība ir veltīta bērniem. Jau vairākas mazo paaudzes ir izaugušas un iepazinušas brīnišķo un noslēpumaino grāmatu pasauli tieši ar Margaritas Stārastes grāmatām. Tās atradīsim katrā mājā, bibliotēkā un skolā. Tās tiek lasītas un pārlasītas, vēl un vēl...
Pasaku tēli - koki un dzīvnieki, smaidošas puķes un saulīte, sīkie kukainīši, pintiķi un rūķi, Labrencis, lācēni Čips un Čaps, Knīpucis,Sārtulis un Zīļuks... tā varētu turpināt un turpināt. Pasaku tēlu un varoņu ir tik daudz, ka visus nenosaukt, bet kādi pasaku varoņi ieradīsies Jelgavas 4. vidusskolā, tas vēl noslēpums. Taču skolas bibliotēkā jau sasēduši un rotaļīgi gaida savus mazos lasītājus daudzi no viņiem izstādē "Margaritas Stārastes mūžs kā pasaka". Skolā mākslinieces jubilejai veltīta nedēļa no 3.-7. februārim, kad katru dienu pārvērtīsim pasakā. Bet līdz tam čakli lasīsim, mācīsimies dzejoļus un dziesmas, iestudēsim viņas darbiņus, zīmēsim, veidosim kolāžas un pārtapsim pasaku tēlos. Bet tagad gaidīsim gan lielos gan mazos lasītājus bibliotēkā, jo katrā no mums mīt kāda pasaku feja vai Knīpucis. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru