Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

trešdiena, 2017. gada 19. aprīlis

Viltīgās pavasara saules apspīdētā ekskurija



Nu jau otro gadu savus čaklos lasītājus lutinām ne tikai ar diplomiem un dāvātām grāmatām Grāmatu svētkos, bet arī, pavasara vējam kņudinot degunu, vedam ekskursijā. Spriežot pēc bērnu priecīgajām sejām, arī  tas noteikti kļūs par Jelgavas 4. vidusskolas bibliotēkas tradīciju. Šajā gadā autobusam jānoripo ne mazums vien kilometru. Ekskursijas 1. daļa noris, kā jau tas pienākas īsteniem grāmatu draugiem un mīļotājiem, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. 
Kamēr 2. klases piedalās Virtakas klases radošajā nodarbībā, kur, noklausoties informāciju par Virtakas  iezi, izdomā, zīmē, krāso savas ģimenes rakstu zīmi, 3.-7. klases skolēni dodas uz ekspozīciju, lai dotos un izzinātu grāmatu ceļu Latvijā. Pēc tam mainās vietām, lai lielākie skolēni varētu iemācīties marmorēt, bet mazākie- aplūkot lidojošas grāmatas, pasmaržot, sataustīt, paklausīties grāmatas un iemēģināt roku uz rakstāmmašīnas.  Esam jau daudz redzējuši, iekrāti jau pirmie iespaidi, lai dalītos ar citiem, un mazliet laiks atvilkt elpu, jo autobuss ripina uz Tukumu pusi, kur mūs jau gaida Pastariņa muzejā. Muzejs mūs saņem ar kurinātas krāsns smaržu, jo šeit skolēni palīdz sagatavot maizes kukulīšus cepšanai un paši savām rokām kuļ arī sviestu. Kad šie darbiņi padarīti, tad, protams, Lieldienas gaidot, krāsojam arī olas, ripinām tās un pārbaudām to izturību. Kaut gan pavasara laiks ir pavisam viltīgs, reizēm spīd saule, reizēm uzsnieg, tomēr visi ar prieku metas rotaļās, kādas spēlēja mazais Pastariņš savā bērnībā- gan ir vilku medīšana, gan zivju ķeršana, gan kartupeļu stādīšana.
 Kad esam gana izbaudījuši sacensību garu  un svaigais gaiss dara savu, tad arī varam pamieloties ar tikko izcepto maizīti un sakulto sviestu. Lai gan  lielākajai daļai gribētos vēl kaut ko uzzināt, rotaļāties un paskraidīt, tomēr tuvojas vakars un jāsteidz mājās. Paldies visiem LNB un Pastariņa muzejā par laipno uzņemšanu! Paldies mūsu skolai, kas atbalstīja šo ekskursiju un dāvāja  visiem čaklajiem lasītājiem brīnišķīgu dienu, kur daudz iemācīties, redzēt un priecāties! To, kā mums gāja ekskursijā varat aplūkot šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru