Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

ceturtdiena, 2019. gada 21. marts

Lielā lasīšanas maratona noslēgums LNB


Lielais lasīšanas skrējiens "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā" ir  noslēdzies. Sestdien, 9.martā, kad laika apstākļi nepavisam mūs nelutināja, paši čaklākie Bērnu/Jauniešu žūrijas 6. lasītāji no Jelgavas 4. vidusskolas devās uz Lielajiem lasīšanas svētkiem Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Šajos svētkos,  kā katru gadu, paziņoja, kuras grāmatas ir ieguvušas godalgotās vietas un izpelnījušās lasītāju neviltotas simpātijas visā Latvijā! 5+ grupā pirmo vietu ar 1772 punktiem izpelnījās Mariannas Dibikas grāmata
"Pastnieks Pele". 9+ grupā  1 vietā ar 943 punktiem ierindojās  norvēģu rakstnieka Hokona Ēvreoss grāmata "Brūne".
Bērni balso par to, ko viņiem ir  palaimējies dabūt un izlasīt, jo  katru  gadu  bibliotēkā uz bērnu žūrijas grāmatām stāv rinda. Balsojumu ietekmē arī pašu bērnu reklāma un organizētie bibliotēkas pasākumi. Savus lasītājus, sevišķi    6. klases skolēnus aktīvi rosinājām lasīt Aivara  Kļavas grāmatu "Melnais akmens" par sentautu atnākšanu pie Baltijas jūras, līdz ar to mūsu skolā izvirzījās "Melnais akmens".
Viens etaps ir noslēdzies, bet mūs gaida nākošie piedzīvojumi grāmatu pasaulē, jo skolā, aprīļa pirmajā nedēļā, notiks gadskārtējie grāmatu svētki, ar radošajām darbnīcām un īpašo viešņu Inesi Zanderi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru