Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

trešdiena, 2012. gada 1. februāris

Atsaucība iepriecina, priecīgās bērnu acis rosina aktīvi rosīties!


Katras izmaiņas stundu sarakstā vai skolu dzīvē jūtamas arī bibliotēkā. Šodien, 1.02.2012., ir samērā mierīgi, jo vairākām klasēm bija tikšanās dažādos uzņēmumos. Karjeras nedēļa uzņēmusi pilnus apgriezienus, tāpēc šodien bibliotēkā apgrozījās ap +/- 110 skolēniem. Bibliotēkas pulciņā gan rosās vairāk kā 10 skolēni. Mazās klasītes joprojām meklē saviem darbiņiem informāciju par dzīvnieciņiem. Tā nu atlika laiks aprakstīt 31.janvāra, trako dienu,skolas bibliotēkas dzīvē. Dienas laikā tapa vairāki rakstiņi ar apkopojumu par paveikto vakar.
Turpinās vakardienas projektu tālāka realizācija. Šonedēļ jāsagatavo jaunāko klašu skolēniem pasākums par droša interneta lietošanas 10 zelta likumiem. Klašu audzinātāji jau pieteikušies uz nākošās nedēļas pasākumiem. Tad vēl jāizdomā un jāsagatavo stāstījums ar prezentāciju par bibliotekāra profesiju, jāizliek literatūras izstāde "Mana profesija...? Izvēlies, kur studēt!" par karjeras iespējām,vēl bibliotēkai jāpiedalās projekta nedēļas noslēguma vērtēšanas pasākumos pirmajās un ceturtajās klasēs. Nākošā nedēļa pilna pasākumiem un darbiem.
Gandarījums par paveikto ir bērnu novērtējums un atsaucība, saulainais smaids, priecīgā klaigāšana, kas reizēm rada papildus slodzi un klusais jautājums: "Vai es varu ko palīdzēt? Man ir brīva stunda". Tā mazie čaklie strādnieciņi bibliotēkā dzīvojas, lasa, spēlējas, līmē plēvi uz svītrkodiem, kārto grāmatu plauktus, ko paši vien savandījuši.Skat. foto kolāžu.
Šorīt pārsteigumu un prieku man sagādāja 4.a klases skolēni ar skolotāju L. Bensoni. Iegājusi klasē, lai informētu par tālākām darbībām akcijas "Pasaule t@vā bibliotēkā " UNESCO Pasaules mantojuma izzināšanā, redzu, ka bērni jau izpildījuši mājas darbiņus un katrs uzrakstījis savu stāstiņu par Lielupes palienā dzīvojošajiem zirdziņiem. Atliek vien ievadīt pētniecības procesu dziļumā un pētīt, kas notiek Belovežas gāršā, lai salīdzinātu pētniecības objektus. Tā nu piestiprinājām darbiņus pie tāfeles un visus pētniekus nofočējām kopā. Foto kolāžā mazie pētnieki ar pētāmajiem zirdziņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru