Adrese:
Jelgava, Akmeņu iela 1, LV-3004, tālrunis: 63028857, e-pasts: 4vskjelgava@gmail.com
skolas mājaslapa: www.4vsk.jelgava.lv, darba laiks: darba dienās: no 8:30-15:00, sestdienās, svētdienās un svētku dienās – slēgts.

trešdiena, 2012. gada 15. februāris

Izzinām Lielupes palienas pļavu savvaļas zirgus un Belovežas gāršu!


Akcija „Pasaule t@vā bibliotēkā – UNESCO Pasaules mantojuma izzināšana” tiek rīkota, lai veicinātu bibliotēku apmeklētājus apzināt pasaules kultūras un dabas mantojumu, tā sekmējot izpratni par Latvijas unikālajām vērtībām un radot vēlmi tās saglabāt un ar tām lepoties. Pirmo reizi akcija Latvijā notika 2010. gadā. Šogad tā veltīta tematam par pasaules kultūras un dabas mantojumu, tādējādi ievadot 40. gadadienu kopš 1972. gada UNESCO Konvencijai par pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzību, kas paredz, ka katra dalībvalsts savā teritorijā veicina vērtību apzināšanu, izpēti, saglabāšanu un popularizēšanu, t.sk. mudinot ieraudzīt vietējās vērtības kopsakarībā ar citām pasaules nozīmes vērtībām.
            Akcijas laikā  UNESCO  mudina bibliotēkas rīkot dažādus pasākumus, kas piesaistītu ne tikai bērnus un jauniešus, bet arī pieaugušos iegūt izpratni par pasaules un Latvijas kultūras un dabas mantojumu, kā arī veicinātu plašākas sabiedrības līdzdarbību ar savām idejām bibliotēkas vides veidošanā. 
           Pasaules izzināšanas maratonā iesaistījusies arī Jelgavas 4. vidusskolas   4.a klases skolēni ar skolotāju L. Bensoni un  skolas bibliotēka.
Pētām dabas lieguma Lielupes palienas pļavās mītošos zirdziņus    un Belovežas gāršu Polijā un Baltkrievijā. Iesākumam par Belovežas gāršu var meklēt saitos:
Informējošu informāciju par šiem maziem brīnumainajiem savvaļas  zirdziņiem ir ievietojis laikraksts “Kas jauns” 16.04.2010.”Savvaļas zirgi ganās pilsētas centrā” ar vairākām publikācijām…„ http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/19934/savvalas-zirgi-ganas-pilsetas-centra

 Jelgavai ir ļoti paveicies. Tās centrā atrodas divi brīnumi – Rastrelli projektēta pils un neskartas dabas sala ar savvaļas zirgiem” Daudz lietderīgas informācijas gūsiet izstudējot Pilssalas zirga uzrauga un vienlaikus arī gida  Eināra Nordmaņa atzinumus un domas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru